DANI OTVORENIH POLJA U Đurđevcu održana berba kukuruza

Okupljeni su se mogli upoznati s načinom i tehnologijom branja kukuruza, te su dobili savjete o njegovom uzgoju.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Dani otvorenih polja privukli su velike i male poljoprivrednike s područja Đurđevca i okolnih općina. Berba kukuruza održana je na polju kod nadvožnjaka na ulazu u Đurđevac, a u vlasništvu đurđevačkog poljoprivrednika Božidara Hodalića.

Okupljeni su se mogli upoznati s načinom i tehnologijom branja kukuruza, te su dobili savjete o njegovom uzgoju.

Organizator ovogodišnjih Dana otvorenih polja je tvrtka Pioneer koja je postala sastavni dio nove tvrtke Corteva Agriscience™, Božidar Hodalić i ostali poljoprivrednici.

“Vremenske prilike ove sezone bile su idealne za kukuruz, a sjeme koje sam na ovom oglednom polju odabrao iznimne je kvalitete pa je i urod odličan. Dan polja bio je prilika da i drugi poljoprivrednici upoznaju sve prednosti najboljih hibrida”, rekao je Božidar Hodalić.

“Hvala svima koji kupuju naše sjeme, koji su nam poklonili povjerenje, a na nama je da i dalje to povjerenje opravdamo”, rekao je Tomislav Virag predstavnik tvrtke Corteva Agriscience™.

Podršku poljoprivrednicama svojim dolaskom dali su i gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: