DANI VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE Poznat je datum održavanja manifestacije, evo što nas očekuje ove godine

Posjetitelje ove godine očekuje veliki izbor raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalna promotivno-prodajnu izložbu, a osim toga i bogat kulturno-umjetnički program, kao i izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U prostorijama koprivničko-križevačke Županijske uprave danas, u utorak, održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 21. Dana voća Koprivničko-križevačke županije. Sjednicu je vodio predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Darko Sobota.

Glavne teme sjednice bile su utvrđivanje datuma manifestacije i programa. Odlučeno je da će se Dani voća ove godine održati 11. i 12. listopada u Đurđevcu.

Na sastanku je zamjenik koprivničko-križevačkog župana Sobota naglasio kako ova značajna županijska manifestacija posvećena voćarstvu kroz svoj promotivno-izložbeni karakter te stručna predavanja uvelike utječe na cijeli sektor voćarske proizvodnje u Koprivničko-križevačkoj županiji.

“Utjecaj manifestacije je velik i pozitivan te smo svjedoci sve većem broju OPG-ova i novih proizvođača s područja naše županije koji se predstavljaju, ali i sve veće kvalitete voćarskih proizvoda. Tradicionalno ćemo Dane voća održati u gradu Đurđevcu i to 11. i 12. listopada, a program započinjemo u petak, prvog dana manifestacije u 17 sati u prostorijama Gradskog muzeja u Starom gradu gdje će se održati stručna predavanja na temu voća i voćarstva. Svečano otvorenje će biti dan kasnije 12. listopada na Trgu Svetog Jurja gdje će se uz bogat program predstaviti izlagači s područja županije“, najavio je zamjenik župana Sobota.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ono što će ove godine biti novo jest degustacija pod stručnim vodstvom. Naime, osim stručnih predavanja, uz teme koje se tiču proizvodnje i zakonodavstva za zainteresirane posjetitelje i sudionike organizirat će se degustacija prilikom koje će stručnjaci pojasniti procese proizvodnje i prerade voća te kroz anketu ocijeniti kušane proizvode.

“Stručna predavanja su vrlo važna kako bi se upoznali s novitetima u proizvodnji, a ove smo godine učinili dodatni iskorak te ćemo organizirati i degustacije kako bi iz prve ruke vidjeli s čime se sve proizvođači susreću te kako bi dali svoj sud i ocijenili kvalitetu. Namjera Organizacijskog odbora je da prije svega svi naučimo degustirati proizvode te pomoći proizvođačima ispraviti eventualne nedostatke u proizvodnji“, pojasnio je zamjenik Sobota te pozvao sve da se odazovu degustacijama džemova, pekmeza, prirodnih sokova i ostalih proizvoda koji će prezentirati domaći proizvođači.

Manifestacija je od velike važnosti za proizvođače s područja županije, a cilj je još više potaknuti mala gospodarstva da se orijentiraju prema voćarskim kulturama i domaćoj proizvodnji.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota istaknuo je kako se ovakvim manifestacijama nastoji omogućiti “zamah” voćarima s područja županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Posjetitelje ove godine očekuje veliki izbor raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalna promotivno-prodajnu izložbu, a osim toga i bogat kulturno-umjetnički program, kao i izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Manifestacija je posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, kao i vrijednosti razvoja domaće proizvodnje.

Svi proizvođači se za sudjelovanje mogu prijaviti putem prijavnice. S ciljem poticanja razvoja domaće voćarske proizvodnje, Koprivničko-križevačka županija osigurava besplatni izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

Uz Grad Đurđevac kao domaćina, u organizaciji manifestacije sudjeluju i Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Turistička zajednica Grada Đurđevca, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, Antuna Nemčića 5, 48 000 Koprivnica najkasnije do 1. listopada, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: