DETALJI STRAVIČNE NESREĆE S TROJE POGINULIH Vozač BMW-a vozio prebrzo i prešao na suprotnu stranu ceste

Preminuli su 22-godišnji mladić Edi N. iz Peklenice i njegova 23-godišnja djevojka Žaklina M. iz Ivanovca. U čakovečkoj bolnici, pak, preminula je najstarija putnica iz drugog automobila Rozalija G. iz Peklenice.

Mjesto stravičnog sudara // Foto: Međimurske novine

Policija je izvijestila javnost o detaljima stravične nesreće koja se u srijedu dogodila u Međimurju, a u kojoj je život izgubilo troje ljudi.

Naime, oko 12.25 sati na cesti između Vratišinca i Peklenice dogodio se sudar dvaju automobila, BMW-a i Opel Astre.

Vozač BMW-a čakovečkih registarskih oznaka, 22-godišnjak sa šireg područja Murskog Središća, krećući se iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, brzinu kretanja nije prilagodio atmosferskim prilikama (padala je kiša) te stanju i osobinama ceste (kolnik mokar, zavoj, nizbrdica) zbog čega je izlaskom iz zavoja, na ravnom dijelu ceste na uzdužnom cestovnom nagibu, izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom.

Nakon toga se vozilo zanijelo, prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udarilo u Opel Astru čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 66-godišnjakinja također sa šireg područja Murskog Središća.

Na mjestu prometne nesreće je, nažalost, utvrđena smrt 22-godišnjeg vozača i putnice u njegovom automobilu, 23-godišnjakinje sa šireg područja grada, dok je u Županijskoj bolnici Čakovec preminula putnica iz drugog osobnog automobila, 77-godišnjakinja sa šireg Murskog Središća.

Vozačica Opel Astre i putnica iz njezina automobila, maloljetnica s područja Međimurske županije, vozilom hitne pomoći prevezene su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede, dok je na vozilima nastala velika materijalna šteta.

Na mjesto događaja su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva okolnih naselja.

Očevid je obavila općinska državna odvjetnica u Čakovcu.

Promet je na dijelu županijske ceste broj 2008 između Vratišinca i Peklenice bio obustavljen od 12,52 do 15,35 sati i odvijao se obilaznim pravcima.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Preminuli su 22-godišnji mladić Edi N. iz Peklenice i njegova 23-godišnja djevojka Žaklina M. iz Ivanovca. U čakovečkoj bolnici, pak, preminula je najstarija putnica iz drugog automobila Rozalija G. iz Peklenice.

Ne propustite:

2 Komentari