DI SU PARE Šef Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj o negativnom nalazu državne revizije

Demantirao je mogućnost da je došlo do bilo kakvog nenamjenskog trošenja novca...

Foto: Crveni križ Koprivnica
Foto: Crveni križ

Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora, kazala je za N1 da su tri gradska društva Crvenog križa – Čakovec, Rovinj i Zaprešić – dobila nepovoljno mišljenje Državnog ureda za reviziju zbog financijskih izvještaja i usklađenosti poslovanja sa zakonima i drugim propisima.

– Konkretno, vezano uz društvo Crvenog križa grada Čakovca, utvrdili smo da su isplate u iznosu većem od 130 tisuća kuna obavljene bez dokumentacije na temelju koje bi bilo vidljivo kome su te isplate dane i na temelju čega. Mi smo sva izvješća dostavili DORH-u, kazala je pomoćnica glavnog revizora. U odgovoru dodaju da “iako društva Crvenoga križa imaju vlastitu pravnu osobnost, Središnji ured Hrvatskog Crvenog križa, u skladu sa svojim ovlastima, prati aktivnosti društva, daje savjetodavnu pomoć te upute i smjernice za rad”.

O nepovoljnom mišljenju revizije na poslovanje i rada, između ostalih i Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, za komentar su iz Međimurskih novina zamolili ravnatelja Kristijana Valkaja koji je demantirao mogućnost da je došlo do bilo kakvog nenamjenskog trošenja novca.

Prema njegovim riječima, Crveni križ Čakovec je prihvatio nalaz Državnog ureda za reviziju, ali je već i u zakonskom roku od dva mjeseca podnio očitovanje u kojem se navodi kako su svi spomenuti propusti u potpunosti ispravljeni. A radi se zapravo, većinom o manjim propustima u administrativnim poslovima iz 2016. godine, a u konkretnom slučaju “knjiženju” obavljenih radova u kojima je bilo i jako puno volonterskih sati na novom skladištu.

Nakon što je zbog nepovoljnog nalaza Državne revizije smijenjen ravnatelj u Zaprešiću, hoće li zbog istoga posljedice snositi i Kristijan Valkaj čelni čovjek GDCK Čakovec? Foto: GDCK Čakovec
Ne propustite: