Dio navijača Hajduka ni nakon pola sata utakmice nije ušao na tribinu

Gosti su, inače, bili jako nezadovoljni tretmanom na ulazu u stadion. Na tribinu dio navijača nije ušao ni nakon 30 minuta utakmice.

Foto: Teo Vukšan
Foto: Teo Vukšan

Na nedjeljnoj nogometnoj utakmici između Slavena Belupa i Hajduka okupilo se 2400 gledatelja, od čega je gostujućih navijača bilo 500-tinjak.

Tijekom tjedna zaštitarska služba na nadzornim kamerama je vidjela “nepozvane goste” na stadionu i posebnom kontrolom pronašli su nekoliko baklji na tribini. Iako se nije otkrio identitet tih mladića, pretpostavlja se da je bilo riječ o navijačima Hajduka.

Unatoč temeljitim kontrolama na ulazu u stadion, Torcida je desetak minuta prije kraja upalila u ograđenom dijelu tribine desetak baklji.

Gosti su, inače, bili jako nezadovoljni tretmanom na ulazu u stadion. Na tribinu dio navijača nije ušao ni nakon 30 minuta utakmice. Zaštitari su pregledavali navijače od glave do pete. Dio navijača kupio je karte za drugi, domaći dio tribine, da što prije gledaju utakmicu, ali na ulazu ih nisu pustili unutra “naglaska”.

– Triput sam ‘ulazio’ na tribinu. Kupio sam kartu za kavez pa je bila gužva. Kupio sam potom za drugi dio tribine pa me nisu pustili. Na kraju sam morao opet na ulaz za gostujući dio tribine. Na tribinu sam ušao u 35. minuti. Užas, kao da smo stoka – rekao je jedan 19- godišnji navijač Hajduka.

Iako je jasno da treba držati do reda na stadionu, dojam je da su kontrole možda prerigorozne. Na utakmicama u Koprivnici već jako dugo nije bilo ozbiljnijeg incidenta, a ne bi ga bilo ni dana. Desetak baklji su ionako uveli na stadion. A sve je to dio navijačkog folklora.

Ne propustite: