Petak, 2. lipnja 2023.

Direktor radnicima nije isplaćivao plaće, a dobio je potpore

Tereti se da je na opisani način oštetio zaposlenike za više od 77.000 kuna. Direktoru se na teret stavlja i da je s računa društva podigao novac u iznosu većem od 36.000 kuna te ga nepripadno zadržao za sebe

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 35-godišnjaka zbog počinjenog produljenog kaznenog djela neisplate plaće, produljenog kaznenog djela povrede prava iz socijalnog osiguranja i kaznenog djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Optužnicom se tereti da od ožujka do srpnja 2020. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina, iako je društvo ostvarivalo prihode i imalo dostatna financijska sredstva te primilo iznos od 17.750 kuna za očuvanje radnih mjesta, nije za četvero zaposlenika društva isplatio ugovorene plaće od 5000 kuna neto mjesečno te nije dostavio obračune dugovanih neisplaćenih dijelova plaća, kao i da dvoje zaposlenika nije prijavio Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, onemogućivši im time stjecanje statusa osiguranika i ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

Tereti se da je na opisani način oštetio zaposlenike za više od 77.000 kuna.

Direktoru se na teret stavlja i da je s računa društva podigao novac u iznosu većem od 36.000 kuna te ga nepripadno zadržao za sebe.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti