Utorak, 24. svibnja 2022.

Direktor s bračnim parom sklopio ugovor o izgradnji apartmana koji nikad nije izgrađen

Za izgradnju apartmana i radi stjecanja prava vlasništva nad nekretninom, oštećeni su na račun poduzeća 61-godišnjaka uplatili više stotina tisuća kuna

Preporučujemo

Međimurski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom s područja Općine Nedelišće zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju.

Naime, 61-godišnjak je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi tijekom 2008. s bračnim parom s područja Međimurske županije sklopio ugovor o izgradnji apartmana u mjestu Soline.

Prema njegovom naputku, za izgradnju apartmana i radi stjecanja prava vlasništva nad nekretninom, oštećeni su na račun njegovog poduzeća uplatili više stotina tisuća kuna.

Nadalje, 61-godišnjak je dugi niz godina oštećene držao u zabludi i uvjeravao ih da će ubrzo započeti s gradnjom apartmana, iako je znao da je poduzeće nelikvidno i da ne može izvršiti obveze iz ugovora.

Kako do današnjeg dana apartman nije izgrađen niti je uloženi novac vraćen vlasnicima događaj je prijavljen policiji, a protiv osumnjičenog 61-godišnjaka nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave, stoji u izvješću Policijske uprave međimurske.

- Advertisement -

Najnovije objave