Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Direktor tvrtki s 12 studenata izveo prijevaru tešku 106.500 kuna

Prema unaprijed dogovorenom sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe

Preporučujemo

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad više osoba.

Kako se sumnja, 42-godišnji muškarac je kao odgovorna osoba trgovačkih društava iz Zaboka i Splita od 19. travnja do 15. svibnja ove godine sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla s 12 studenata.

Isti je ovjeravao ugovore kao neistinite za poslove koje studenti nisu obavljali, dok je studentski centar iz Varaždina, temeljem solidarne odgovornosti, istima isplatio ukupno oko 106.500 kuna.

Prema unaprijed dogovorenom sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela prijevare i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, dok će se protiv studenata podnijeti kaznena prijava za kaznena djela ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare.

Također, sumnja se da je 22-godišnji student počinio kazneno djelo prijevare tako što je prema dogovoru s 42-godišnjakom od spomenutih studenata skupio isplaćen im novac te dio zadržao za sebe, a ostalo predao 42-godišnjaku.

Nadalje, 42-godišnjak kao direktor i odgovorna osoba u jednom od trgovačkih društava, uslijed blokade od 271 dana nije pokrenuo stečajni postupak, čime je počinio kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti