Utorak, 27. rujna 2022.

Dječak (15) u neispravnoj Opel Astri bježao policijskim ‘kobrama’

Za počinjene prekršaje protiv maloljetnika slijedi podnošenje Opružnog prijedloga nadležnom Općinskom sudu

Preporučujemo

U četvrtak 30. rujna u 11.40 sati u Bombellesovoj ulici u Varaždinu policijski službenici mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije tzv. „Kobre“ specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja presretačem pokušali su zaustaviti osobno vozilo bjelovarskih registarskih oznaka marke Opel Astra, čiji vozač je odbio postupiti po zvučnim i svjetlosnim znakovima policije.

Nakon zaustavljanja vozila, utvrđeno je da je vozilom upravljao mlađi maloljetnik starosti 15 godina, bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije, da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas i da je vozilo kojim je upravljao tehnički neispravno. Vozilo je isključeno iz prometa, a maloljetnik je doveden u prostorije policije gdje je brigu o njemu preuzela članica obitelji.

Za počinjene prekršaje protiv maloljetnika slijedi podnošenje Opružnog prijedloga nadležnom Općinskom sudu na kojem mu prijeti izricanje neke od odgojnih mjera, odnosno izricanje posebnih obveza sudskog ukora ili upućivanje u centar za odgoj.

O prekršajima maloljetnika je obaviješten i nadležni Centar za socijalnu skrb. Policijski službenici su protiv vlasnika vozila također podnijeli Prekršajni nalog zbog toga što je dao na upravljanje vozilo osobi za koju je morao znati da nema pravo upravljati vozilom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna od 3000 do 7000 kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave