DOBAR SAVJET ZLATA VRIJEDI Želite čisto, zdravo i lijepo lice? Evo kako ga imati

Melanie Grossman dermatologinja je s višegodišnjim iskustvom. Svaki dan u ordinaciju joj dolaze žene i muškarci s istim problemom – u moru kozmetičkih proizvoda ne znaju koji izabrati kako bi im lice bilo zdravo i čisto.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Melanie Grossman dermatologinja je s višegodišnjim iskustvom. Svaki dan u ordinaciju joj dolaze žene i muškarci s istim problemom – u moru kozmetičkih proizvoda ne znaju koji izabrati kako bi im lice bilo zdravo i čisto. Od brojnih savjeta koji ‘vrište’ s televizijskih reklama,  ne znaju kako najjednostavnije i najučinkovitije njegovati kožu lica.

– Umivajte i perite lice dvaput dnevno – kad ustanete ujutro te navečer prije nego legnete spavati. Sredstva koja ćete koristiti osobna su stvar i za svaki tip kože postoji drugačije sredstvo koje se preporuča. Neki vole očistiti lice sredstvom koje se jako pjeni jer se tako osjećaju čišće, dok bi oni s masnijom kožom trebali izbjegavati sredstva koja sadrže ulja – savjetuje Melanie.

Koji god način i sredstvo za čišćenje i pranje lica izabrali, važno je da kožu nakon čišćenja kvalitetno hidratizirate kako bi bila mekana i zategnuta.

– Neki ljudi vole kupovati skupocjene kremice jer ih to što za njih više plate čini sigurnijima da su koži pružili pravilnu njegu. To nije istina. Jeftiniji brandovi proizvoda također su dobri i uz pravilnu i redovitu primjenu bit će sasvim dovoljni da vam kožu učine blistavom i zdravom – savjetuje dermatologinja Melanie.

Ne propustite: