DOBILE UVJERENJA Čak 16 nezaposlenih osposobljeno za pomoćnike u nastavi

Pomoćnici u nastavi su važan projekt jer upravo kroz njega se omogućavaju jednaki uvjeti za sve one koji od početaka svojih života nisu imali jednaku priliku za razvoj svojih potencijala i napredovanje – rekao je Jakšić

Polaznice programa Pučkog otvorenog učilišta s gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem i suradnicima // Foto: Grad Koprivnica
Polaznice programa Pučkog otvorenog učilišta s gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem i suradnicima // Foto: Grad Koprivnica

U koprivničkom Pučkom otvorenom učilištu bilo je iznimno veselo i uzbudljivo jer je čak 16 polaznica dobilo uvjerenje o završenom osposobljavanju za pomoćnike u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. Riječ je o nezaposlenim osobama evidentiranim na Zavodu za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Za njih 13 osposobljavanje je financirao Zavod za zapošljavanje, dok su si tri polaznice same platile tečaj. Priznanja im je uručio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, a podršku im je dala i njegova zamjenica Melita Samoborec.

– Pomoćnici u nastavi su važan projekt jer upravo kroz njega se omogućavaju jednaki uvjeti za sve one koji od početaka svojih života nisu imali jednaku priliku za razvoj svojih potencijala i napredovanje – rekao je Jakšić, dodavši kako Grad Koprivnica kroz projekt Odjek II sudjeluje u aktivnostima vezanim uz pomoćnike u nastavi.

– Iskustva na projektu Odjek I i Odjel II su nam jako dobra, zadovoljni su učenici kojima je pomoć potrebna, njihovi roditelji, ali i nastavnici te pomoćnici koji zahvaljujući projektu imaju posao. Koristi su doista višestruke – naglasio je Jakšić, dodavši kako je Pučko otvoreno učilište na čelu s Josipom Nakićem Alfirevićem jedan od simbola Koprivnice.

Program pomoćnika u nastavi trajao je 240 sati, od čega je 100 sati bilo praktične nastave. Polaznice su je odradile u koprivničkoj Osnovnoj školi Braća Radić.

Polaznicama se obratila i Ksenija Krušelj, voditeljica obrazovanja u POU.

– Veseli me što ste uspjele ostvariti svoje želje te svoje umne i fizičke sposobnosti uložile u ono najdragocjenije, odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju – istaknula je ona.

Dodajmo i da je prošle godine oko 3000 ljudi prošlo neku od edukacija koje Pučko otvoreno učilište nudi, što ga svrstava među najbolje učilište u Hrvatskoj.

Ne propustite: