DOBILI POMAGALA Članovi Udruge slijepih odsad će lakše učiti

Članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije odsad će lakše učiti jer su dobili pomagala vrijedna 10.000 kuna koja će im to omogućiti. Riječ je o računalu i povećalu prilagođenima potrebama slabovidnih osoba.

Povećalo prilagođeno potrebama slabovidnih osoba // Foto: Klikaj.hr

Članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije odsad će lakše učiti jer su dobili pomagala vrijedna 10.000 kuna koja će im to omogućiti. Riječ je o računalu i povećalu prilagođenima potrebama slabovidnih osoba.

Antonijo je sretan jer će uz računalo puno lakše učiti // Foto: Klikaj.hr

– Dosad mi je bilo dosta teško pratiti nastavu i bio sam sporiji od drugih u svemu, ali sad će se to promijeniti. Moći ću učiti puno lakše – kaže Antonijo, učenik sedmog razreda đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana. Antonijo je, naime, dobio prilagođeno računalo uz koje će lakše pratiti nastavu i naučiti sve što ga zanima.

Povećalo je dobila Aleksandra, inače učenica drugog razreda koprivničke Srednje škole, smjer Upravni referent.

– Sretni smo što ova priča, koja je počela uoči Božića, polako dobiva konkretni oblik i što pomoć zaista dobivaju oni kojima je pomoć najpotrebnija. Veseli me što će ovi darovi omogućiti kvalitetnije obrazovanje i život općenito – rekla je zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec. Istaknula je i veliku zahvalnost Podravskoj banci koja je u suradnji s Gradom donirala sredstva za pomoć Udruzi.

– Sudbina djece često ovisi o velikim srcima roditelja, odgojitelja i nastavnika koji s njima rade, ali i o zajednici. Iznimno nam je drago što smo donirali novac i što vidimo da ga dobivaju oni kojima je zaista potreban – rekla je Sanda Fuček Šanjić iz POBA-e.

Predsjednik Udruge slijepih, Ivica Ferenčić, zahvalio je donatorima te napomenuo kako Udruga pomagala koja su članovima potrebna nabavlja ili novcem dobivenim od donacija ili sredstvima koja povlače iz EU fondova.

Podsjetimo, Podravska banka još je u prosincu prošle godine odlučila donirati ukupno 80.000 kuna potrebitima. Grad je novac rasporedio na četiri udruge i dva centra. Udruga slijepih, Udruga Veliko srce, Udruga Latice i Udruga Moja dobile su svaka po 10.000 kuna dok su Dječji dom Svitanje i COOR Podravsko sunce dobili svaki po 20.000 kuna.

Ne propustite: