DOBIO DEVET MJESECI ZABRANE IGRANJA Gregl: Doveden sam pred gotov čin, a očekivao sam veću kaznu

Glavni sudac utakmice Antonio Sirovec isključio je Gregla i njegovu dvojicu suigrača zbog prigovora, a vratar Lipe nakon utakmice loptom je pogodio glavnog suca.

Tomislav Gregl // Foto: Mario Perlok

Utakmicu sedmog kola Prve ŽNL koprivničko-križevačke između Lipe i đelekovečkog Osvita u Hlebinama (1:2), odigranu prije dva tjedna, obilježio je sukob između vratara Lipe Tomislava Gregla i glavnog suca Antonija Sirovca.

Naime, glavni sudac utakmice isključio je Gregla i njegovu dvojicu suigrača zbog prigovora, a vratar Lipe nakon utakmice loptom je pogodio glavnog suca. Kako pišu Podravske sportske vijesti, u leđa, a ne u glavu kako su pisali pojedini lokalni mediji.

Odlukom disciplinskog suca Darka Matošića, Gregl je kažnjen zabranom igranja na devet mjeseci, a kazna teče od 7. listopada, stoji u službenom zapisniku Županijskog nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Određenu kaznu, ali i sukob sa sucem Sirovcem ekskluzivno je za Podravske sportske vijesti prokomentirao sam vratar Lipe.

– Cijela priča o mojem sukobu s dotičnim sucem počela je već u prvom kolu ove sezone kada smo gostovali kod Prekodravca iz Ždale i izgubili na račun njegovih sudačkih procjena i pogrešaka. Nakon utakmice, poručio sam upravi kluba da na mene više ne računaju jer sam ogorčen na suđenje koje se već niz godina manifestira na Lipi, shvatio sam da mi u životu i karijeri ne trebaju takve spletke, a ne daj Bože da napravim neku štetu sebi i klubu. Svoj postupak na utakmici protiv Osvita iz Đelekovca nikako ne opravdam niti sam za to da se stvari rješavaju nasiljem, ali doveden sam pred gotov čin i više nisam mogao gledati kako nas dotični sustavno potkrada. Sve one priče o mojem napadu na njega nemaju nikakvu osnovu i moram reći da mi suspenzija od devet mjeseci ne predstavlja nikakav teret, iskreno, očekivao sam i veću kaznu. Međutim, ono što me najviše pogodilo jesu natpisi u pojedinim medijima gdje su se stvarno pisale kojekakve nebulozne. Ponavljam, ni u kojem slučaju ne opravdam svoj postupak, ali neka se i odgovorni zapitaju kako dozvoljavaju da jedan sudac u tolikoj mjeri može sustavno potkradati klub, a u ovom slučaju to je Lipa – istaknuo je Gregl.

Ne propustite: