DOBRI DUH KOPRIVNICE Mnogi su odrasli uz voće i povrće iz voćarnice Ferati. Nimalo slučajno

Zašto? Zato što tamo kupac nije samo broj, već vlasnici čak pamte što kupuju njihove mušterije i preporučaju im određenu robu. Elez je osuvremenjivanjem prostora i ponude uspio opstati u vrijeme kada su mnoge slične voćarnice propadale.

Elez Ferati // Foto: UO Koprivnica

Vjerojatno ne postoji Koprivničanac koji barem jednom nije kupio voće i povrće u voćarnici Ferati u samom središtu Koprivnice, na Florijanskom trgu.

Voćarnica, koja je započela s radom 1985. godine na istoj adresi, Elez Ferati je naslijedio od svojeg oca Abdilbakija.

Voćarnica, koju on vodi već 10 godina, stekla je skoro kultni status i uspješno je cijelo vrijeme odolijevala ponudi trgovačkih centara.

Mnogi su Koprivničanci odrasli uz povrće i voće iz voćarnice Ferati. Zašto? Zato što tamo kupac nije samo broj, već vlasnici čak pamte što kupuju njihove mušterije i preporučaju im određenu robu. Elez je osuvremenjivanjem prostora i ponude uspio opstati u vrijeme kada su mnoge slične voćarnice propadale.

Elez Ferati // Foto: UO Koprivnica

Ne čudi stoga što je on jedan od dobitnika ovogodišnjih priznanja Hrvatske obrtničke komore koja su podijeljena na proslavi 20. obljetnice djelovanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Osnovnu i srednju školu završio je u Koprivnici, kao i njegov sin jedinac. Veliku podršku ima u supruzi koja i sama radi u voćarnici, a pridružuje im se i 21-godišnji sin.

Prema prijedlogu Udruženja obrtnika Koprivnica Elez Ferati je dobio Priznanje Hrvatske obrtničke komore i veoma je sretan što su koprivničko Udruženje i HOK prepoznali njegov doprinos.