DODIJELJENE REKTOROVE NAGRADE Sjevernjacima uručena priznanja za njihov trud i rad

Ne bih rekao da sam očekivao, ali sam se definitivno nadao ovome s obzirom na rezultate koje sam ostvario tijekom studiranja, rekao je Marko Kranjec s Odjela za poslovanje i menadžment.

Foto: Sveučilište Sjever

U prostorijama Sveučilišnog centra Koprivnica u četvrtak, 29. ožujka 2018. godine održana je treća po redu dodjela Rektorove nagrade za prošlogodišnju akademsku godinu. Tijekom svečanosti, rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, dodijelio je 12 Rektorovih nagrada u ukupno dvije kategorije. Dobitnicima Rektorove nagrade uručene su povelje i novčane nagrade.

U kategoriji za najbolji uspjeh u akademskoj godini 2016./2017. nagradu su dobili Matej Šošić s Odjela za elektrotehniku, Stjepan Đurasek s Odjela za graditeljstvo, Marija Balen s Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu, Nives Kosalec s Odjela za biomedicinske znanosti, Ivan Krznarić s Odjela za novinarstvo, Nikola Heged s Odjela za medijski dizajn, Marko Kranjec s Odjela za poslovanje i menadžment, Karlo Sigetić s Odjela za komunikologiju i odnose s javnostima i Rahela Crkvenčić s Odjela za poslovnu ekonomiju.

– Lijepo je kada profesori prepoznaju tvoj trud i naporan rad kroz protekle godine, a zatim te rektor i osobno nagradi. Iskreno, nisam očekivao Rektorovu nagradu. Zatekli su me kad su me nazvali u utorak i rekli kako sam je dobio na temelju svoje izvrsnosti na studiju. Zaista, ova nagrada je veliki poticaj studentima koji naporno rade i uče tijekom studija te jednog dana žele postati znanstvenici u svojoj profesiji – istaknuo je Ivan Krznarić, nagrađeni student s Odjela za novinarstvo.

– Prvenstveno sam iznimno sretan, ali i počašćen te zahvalan na ovoj nagradi. Ne bih rekao da sam očekivao, ali sam se definitivno nadao ovome s obzirom na rezultate koje sam ostvario tijekom studiranja. Biti najbolji na svome smjeru odličan je osjećaj. Spoznaja da je moj trud i rad prepoznat od strane rektora i Sveučilišta izuzetno je motivirajuća. Ovo ne bih uspio ostvariti bez podrške svojih prijatelja i kolega na Sveučilištu, ali i profesora te mi je ovo priznanje pravi poticaj da nastavim u istom smjeru na daljnjem obrazovanju i kasnije u profesionalnoj karijeri – rekao je Marko Kranjec, dobitnik Rektorove nagrade.

Rektorovu nagradu za najbolji studentski rad ili projekt u akademskoj godini 2016./2017. dobili su Tihomir Bendelja, Mateja Makar i Dražen Malić za rad “Projekt Minerva” pod mentorskim vodstvom izv. prof. dr. sc. Anice Hunjet, Marko Mrzljak, Nikola Mikulec i Filip Tomičić za rad “Feasibility studija – proizvodnja sušenog ušećerenog voća” pod mentorskim vodstvom dr. sc. Borislava Gordića te Petra Furdi za rad “Komunikacije i prakse odlučivanja u timovima” pod mentorskim vodstvom izv. prof. dr. sc. Anice Hunjet.

Svečanosti dodjele Rektorove nagrade, osim rektora, nazočili su prorektori, pročelnici odjela Sveučilišta Sjever te drugi uzvanici.

Ne propustite: