DOGOVORENI SVI DETALJI Premijer Plenković, cijela Vlada i svi župani dolaze u Koprivnicu

Župan Koren rekao je kako od posjeta Vlade, što će biti jedan od najvažnijih političkih i društvenih događaja u povijesti Koprivničko-križevačke županije, očekuje potporu za projekte koji su važni za ovu županiju.

Foto: Luka Krušec

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota u utorak su se u Banskim dvorima sastali s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem kako bi usuglasili detalje sedmog sastanaka Vlade s Hrvatskom zajednicom županija, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru, a koji će se održati u ponedjeljak, 16. prosinca, u Domu mladih u Koprivnici.

“Kako je istaknuto tijekom sastanka, radni susret u Koprivnici će biti od velike važnosti ne samo za Koprivničko-križevačku županiju i sjeverozapadnu Hrvatsku, već će imati i jak nacionalni značaj s obzirom na to da će nakon sastanka, na kojem će se raspravljati o temama poreznog rasterećenja, predsjedanju Hrvatske Vijećem Europske unije te statusu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o preuzimanju poslova od mjesno nadležnih ureda države uprave u županijama”, priopćili su iz ureda župana Korena.

Na sastanku s premijerom Plenkovićem, dodaju, usuglašen je program cjelodnevnog boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji te posjet Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Kalinovcu, a razgovaralo se i o temama te projektima važnima za Koprivničko-križevačku županiju.

Župan Koren istaknuo je dobru suradnju koju Koprivničko-križevačka županija ima s tijelima državne vlasti te premijeru Plenkoviću predstavio neke od ključnih tema koje su od iznimnog značaja za županiju kojoj je na čelu, posebice pitanja prometne infrastrukture i realizacije projekta brze ceste od Križevaca do Koprivnice koja je od strateške važnosti za daljnji razvoj sjeverozapada Hrvatske.

“Na sastanku s premijerom Plenkovićem definirali smo detalje i program posjete našoj županiji te teme o kojima ćemo razgovarati. Važno je kazati kako smo popis tema proširili te ćemo obuhvatiti i one koje su od velikog značaja za našu sredinu. Premijer će boraviti u cjelodnevnom posjetu pa će tako u Križevcima posjetiti Križevačku eparhiju, zatim ćemo u Gradecu dočekati vlak na novootvorenoj pruzi koja spaja Sveti Ivan Žabno i Gradec, a radi se o značajnom infrastrukturnom projektu koji se u 95 postotnom obuhvatu realizirao u našoj županiji. Premijer će obići i Poduzetnički inkubator u Đurđevcu te posjetiti tvrtku Rasco u Kalinovcu, a nakon toga dolazimo u Koprivnicu gdje ćemo održati radni sastanak u zgradi Županije s gradonačelnikom Jakšićem, gdje će se upriličiti i potpisivanje projekata Aglomeracije Koprivnica i Đurđevac s predstavnicima Hrvatskih voda. Centralni događaj će se zbivati u Domu mladih na sastanku Vlade i Hrvatske zajednice županija, nakon čega će se održati potpisivanje Sporazuma o preuzimanju poslova ureda državne uprave koji će potpisati svi hrvatski župani i predstojnici ureda državne uprave, a posjet će premijer završiti obilaskom Podravkine tvornice Vegete koja organizira i svečanost povodom svojeg 60. rođendana”, kazao je župan Koren.

Dodao je kako od posjeta Vlade, što će biti jedan od najvažnijih političkih i društvenih događaja u povijesti Koprivničko-križevačke županije, očekuje potporu za projekte koji su važni za ovu županiju.

“Dolazak premijera i Vlade je izuzetno bitan, ne samo zbog podrške za naše projekte, već i zbog konkretnih poteza koji će uslijediti”, zaključio je župan Koren.

Ne propustite: