DOJMOVI NAKON VELIKE POBJEDE Zabrinuti Červar o Duvnjaku: U pitanju je list, Stepančić: Prvih 15 minuta nisam imao noge

Čestitam dečkima. Igrali su izvanredno i koncentrirano, ali ima još nedostataka. Pobjeda je uvijek draga, no to je samo prva stepenica. Sa svim problemima idemo na drugu stepenicu. U poteškoćama jača karakter, neka nam bude to još veći motiv za drugu utakmicu. To je samo jedna pobjeda – naglasio je Červar.

Foto: Hrvatski rukometni savez Facebook
Foto: Hrvatski rukometni savez Facebook

Iako je Hrvatska na fenomenalan način, pobjedom 32:22 nad Srbijom, otvorila Europsko prvenstvo, izbornik Lino Červar zbog ozljede kapetana Duvnjaka nije mogao skinuti zabrinuti izraz lica.

– U pitanju je list. Otišla su mišićna vlakna, vidjet ćemo koji je stupanj povrede. Šteta – pomalo utučeno rekao je Červar, nastavivši o pobjedi.

– Čestitam dečkima. Igrali su izvanredno i koncentrirano, ali ima još nedostataka. Pobjeda je uvijek draga, no to je samo prva stepenica. Sa svim problemima idemo na drugu stepenicu. U poteškoćama jača karakter, neka nam bude to još veći motiv za drugu utakmicu. To je samo jedna pobjeda – naglašava on.

– Od prvoga dana sam na njih ponosan, ali pokušavam ih vratiti u stvarnost. Dobro su igrali, ali je to samo prva stepenica, moramo se dokazati – ponovio je Červar.

Dotaknuo se, također, splitske publike koja je neumorno, uz pjesmu, pratila Kauboje svih 60 minuta.

– Zahvalio bih se publici koja je došla iz svih krajeva. Zahvaljujem svim tim ljudima koji poštuju našu reprezentaciju koja uvijek zna gdje treba doći – izjavio je izbornik, okrenuvši se nedjeljom susretu s Islandom.

– Island je pobijedio Švedsku, to je iznenađenje. Pokazali su svoju kvalitetu, da su uporni, igraju do kraja. Trebat će se stvarno pomučiti. Moramo se resetirati, osvježiti i razmišljati što ćemo dalje – oprezan je Červar.

U prvoj pobjedi istaknuo se Luka Stepančić, zatresavši gostujuću mrežu šest puta iz šest pokušaja.

– Sve je to plod naše igre. Znali smo da Srbija neće ući u trku s nama po terenu. Smirili su svoj napad tako da bi se svaka greška skupo platila – objasnio je desni vanjski na kojega je paklena atmosfera imala poseban utjecaj.

– Prvih 15 minuta nisam imao noge. Nisam nikada igrao u ovakvoj atmosferi. Bili su 60 minuta uz nas. Mislim da su se i oni nakon toliko vremena zaželjeli rukometa u svojem gradu. Kapa do poda na svemu. Nažalost, treba vidjeti što je s Domagojem. Uvijek se tako dogodi u zadnjim minutama, zadnjim trenucima – prepričao je Stepančić.