DOLAZI PREMIJER PLENKOVIĆ Svečano otvorenje Poduzetničkog inkubatora i potpis ugovora za Aglomeraciju Đurđevac

Grad Đurđevac, udruge, gradske ustanove i tvrtke do sada su proveli te prijavili i provode ukupno 68 EU projekata vrijednih 479 milijuna kuna od čega je osiguran iznos sufinanciranja od 349 milijuna kuna.

Željko Lacković i Andrej Plenković // Foto: Grad Đurđevac

Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Đurđevac dogovaran je već duže vrijeme, a razlog njegovog dolaska je uspješno povlačenje EU sredstava u Gradu Đurđevcu – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i tako najavio dolazak predsjednika Vlade i njegovih suradnika u Đurđevac u ponedjeljak, 16. prosinca.

Plenković će tom prilikom svečano otvoriti zgradu Poduzetničkog inkubatora čija je izgradnja i opremanje sufinancirana EU sredstvima, a ovom prilikom po prvi put inkubator će otvoriti vrata i za svojih osam poduzetnika i dvije potporne institucije.

– Iduće godine u našoj Strukovnoj školi započinje s provedbom projekt Centar kompetencija, a i Sveučilište Sjever otvorit će preddiplomski stručni studij računarstva i informatike u Đurđevcu. Poduzetnički inkubator je zapravo nastavak ove priče oko povezivanja obrazovanja s realnim sektorom i stvaranja preduvjeta za razvoj poduzetništva te ostanak mladih ljudi u Đurđevcu – kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Premijer Plenković prisustvovat će i svečanom potpisu ugovora o sufinanciranju projekta Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture Aaglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete ukupne vrijednosti 282 milijuna kuna.

Projekt Aglomeracije Đurđevac je jedini novi projekt koji ulazi u financiranje uz projekte koji su trebali biti završeni do 2018. godine.

“Grad Đurđevac, udruge, gradske ustanove i tvrtke do sada su proveli te prijavili i provode ukupno 68 EU projekata vrijednih 479 milijuna kuna od čega je osiguran iznos sufinanciranja od 349 milijuna kuna. Korištenjem EU sredstava podignut je standard u svim segmentima od komunalne i javne infrastrukture, predškolskog, školskog odgoja i obrazovanja, razvoja poduzetništva, socijalnih programa, sportskih programa, razvoja turističke i kulturne ponude te vidljivosti grada”, istaknuli su iz gradske uprave.

Ne propustite: