DOMAĆE JE, DOMAĆE Ljerka Preiner u mini vrtu uzgaja najbolje povrće

U svom mini vrtu uzgaja domaći paradajz, krastavce, papriku, krumpir, luk, češnjak, batat i tikvice.

Vrtlarica Ljerka Preiner // Foto: Međimurske novine

Pred godinu dana u zaseok Orehovčak u Železnoj Gori doselili su se Ljerka Preiner i njezin partner Denis Sobočan.

Podno kuće zasadili su mali vrt kako bi ljeti pri ruci uvijek imali svježe povrće. U svom mini vrtu uzgajaju domaći paradajz, krastavce, papriku, krumpir, luk, češnjak, batat i tikvice.

Kišovito vrijeme ovih dana ide u prilog svim biljkama na vrtu pa tako sve uspijeva vrlo dobro.

Ljerka je već ukiselila i 20 teglica “kvašenih vugurki” koje je s veseljem spremila za zimske dane.

Domaći paradajz, čije je sjemenje nabavila od svoje majke, trenutno je u punom rodu pa ga tako svakodnevno blaguju za stolom. Vesele se i tikvicama koje bi uskoro trebale roditi.

Od tikvica najviše vole pripremati rižoto, ispričala nam je vrtlarica Ljerka.

Izvor: Međimurske novine

Ne propustite: