Dosadašnji gradonačelnik Varaždina Goran Habuš odustao od nove kandidature

Pozadina ove Habuševe odluke još nije do kraja jasna, ali je moguće da je to dio dogovora HNS-a i SDP-a.

Goran Habuš // Foto: Damir Ivančić
Goran Habuš // Foto: Damir Ivančić

Novi potresi na varaždinskoj političkoj sceni uoči skorih lokalnih izbora. Dosadašnji gradonačelnik Goran Habuš odustao je od kandidature za novi mandat.

Nakon neizglasavanja gradskog proračuna Habuš je već izjavio kako je razočaran radom gradskog vijeća i kako se sve svelo na politikanstvo.

– Sjednice Gradskog vijeća su se pretvorile u političko borilište pojedinaca s velikim političkim ambicijama i malom dozom odgovornosti prema građanima. Konačnu odluku da se neću više kandidirati donio sam nakon zadnjeg neizglasavanja proračuna, ali i nakon što su vijećnici prečesto glasali protiv odluka koje su bile za dobrobit građana. Među tim odlukama prvenstveno mislim na odbijanje rješenja za rekonstrukciju i dogradnju Pete i Šeste Osnovne škole, ali i na odbijanje odluke o prodaji Termoplina ili pak odluke vezane za rješavanje baliranog otpada – obrazložio je Habuš.

Prema svemu sudeći podnijet će i ostavku na mjesto predsjednik gradskog ogranka HNS-a, budući da se neće kandidirati za gradonačelnika.

Pozadina ove Habuševe odluke još nije do kraja jasna, ali je moguće da je to dio dogovora HNS-a i SDP-a. Naime, HNS bi za gradonačelnika podržao Alena Kišića iz SDP-a, a SDP bi za župana podržao Predraga Štromara iz HNS-a.

Ne propustite: