Nedjelja, 25. rujna 2022.

Dragovoljno policiji predao bombe s eksplozivom

U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građani mogu dobrovoljno predati zabranjeno i dozvoljeno oružje bez vremenskog ograničenja

Preporučujemo

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je kako je osoba s đurđevačkog područja u petak dragovoljno predala šest komada tijela ručnih bombi s eksplozivom.

Bombe je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građani mogu dobrovoljno predati zabranjeno i dozvoljeno oružje bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

- Advertisement -

Najnovije objave