DRAMA U FERDINANDOVCU Nazvao policiju da će se ubiti, a onda je nastao pravi kaos

Policija je došla k njemu da ga se smiri, a na kraju su spašavali živu glavu.

Ilustracija // Foto: Zvonimir Markač

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv 41-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu.

Tereti se da je 5. svibnja ove godine u Ferdinandovcu, u neubrojivom stanju i pod utjecajem alkohola, nakon što je telefonom nazvao policiju i rekao da će se ubiti, pa je u njegovu kuću došlo dvoje policajaca koji su mu rekli da mora poći s njima u policijsku postaju, uzeo kuhinjski nož i njime mahao prema policajcima govoreći da će ubiti njih i sebe.

Oglušio se na naredbu da spusti nož i ponovno usmjerio nož prema policajcu koji ga je pokušao svladati, ali ga nije uspio ubosti jer je policajka uporabila nadražujući raspršivač, nakon čega je njegov otpor bio svladan.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku, nakon provedene glavne rasprave, odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Vijeće Općinskog suda u Koprivnici je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ne propustite: