`DROGA – RECI DROGI NE!´ Kazališna predstava koja ukazuje na najveći društveni problem

Režiser je poznati glumac Zijah Sokolović, Ambasador dobre volje kroz projekt THE/ARTO, a glumit će Jerko Marčić i Ivana Krizmanić.

Ilustracija // Foto: pixabay.com

Povodom Dana grada Ludbrega, u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Ludbrega i Policijske uprave varaždinske, u utorak, 20. ožujka u Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg će se odigrati kazališna predstava „DROGA – reci drogi NE!“ s početkom u 11 sati.

Kazališnu predstavu osmislio je i režirao poznati glumac Zijah Sokolović, Ambasador dobre volje kroz projekt THE/ARTO a izvest će je glumci Jerko Marčić i Ivana Krizmanić.

Predstava „DROGA – reci drogi NE!“ usmjerena je na najveći društveni problem našeg modernog doba; drogu. Kako prepoznati situacije u pubertetu i adolescenciji kada mladi dolaze u dodir s drogom? Kada i zašto najčešće uzimaju drogu? Kako i kada postaju ovisnici o drogama? Kada i kako roditelji mogu pomoći i kada i zašto roditelji griješe? Kako mlade informirati o posljedicama uzimanja i ovisnosti drogama? Kako drogi reći ne? To su samo neka od pitanja kojima se predstava bavi kroz živu i duhovitu komunikaciju.

Predstava je namijenjena učenicima od petog do osmog razreda Osnovne škole Ludbreg.

Na inicijativu i u organizaciji Policijske uprave varaždinske, neposredno nakon predstave, u prostoru škole, odvijat će se nastavak novog modela edukacije u sklopu prevencije zlouporaba droga, gdje će „Status M“(organizacija koja ima dugogodišnju suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova RH kroz nacionalni projekt „Živim život bez nasilja“), odnosno njihova dva edukatora održati radionicu pod nazivom „Što su droge?” za učenike dvaju sedma razreda u trajanju od 45 minuta.

Na navedenim preventivnim aktivnostima sudjelovat će gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, načelnik Policijske postaje Ludbreg Leonardo Sakač te policijski službenici Policijske uprave varaždinske i kontakt policajac Policijske postaje Ludbreg koji će učenicima najaviti buduću provedbu policijskih preventivnih aktivnosti vezanu uz suzbijanje ovisnosti o alkoholu, drogi i modernih tehnologija.

Ne propustite: