DRUGA HKL Košarkaši Grafičara ‘srušili’ Međimurje, pobjede Podravca iz Virja i Koprivnice

Međimurje i Podravac izjednačili su se na vrhu ljestvice s po jednim porazom, koliko ima i ludbreški Grafičar, ali i utakmicu manje.

Košarkaši Podravca iz Virja // Foto: KK Podravac virje

Teže od očekivanog Podravac je u 7. kolu Druge košarkaške lige sjever pobijedio Virku. Virovitičani su tri četvrtine pružali vrlo dobar otpor favoriziranim domaćim Virovcima. Rezultat na kraju: 101 : 77.

Prvo poluvrijeme je proteklo u vrlo jakom ritmu. Puno se trčalo, izmjenjivali su se atraktivni potezi s jedne i druge strane. Pri tome se i griješilo, a obrane su bile u drugom planu. Iako se činilo da će bijelo-crveni slomiti otpor gostiju to se do kraja prvog poluvremena nije dogodilo.

Ni treća četvrtina nije donijela ništa novo. Razigrani gosti i dalje su se držali na samo 10 koševa razlike. Tek u zadnjem dijelu utakmice gostima je ponestalo snage i koncentracije. Budući da je trener domaćih Hrženjak cijelu utakmicu rotirao 10 igrača, a njegov kolega Lukša tek šest, sedam, može se reći da je duža klupa domaćih bila presudna u ovoj utakmici.

Kod Podravca najefikasniji je bio kapetan Nikola Šestak (17), Mateo Balatinec imao je još jednu odličnu večer (16, 2×3), malo manje nego inače bio je raspoložen Stefan Zadravec (15, 4×3), njegov brat Julijan postigao je samo koš manje (14), a dvoznamenkasti broj koševa postigao je i Bruno Križić (10). U rotaciji su sa značajnijom minutažom sudjelovali L. Kuzmić (8), Vrdoljak (7), Odobašić (6), I. Kuzmić (5) i Hrženjak, a s manjom Šenvald (3) i Cestar.

Kod Virke najbolji je bio Antonio Pavlović (18), vrlo dobro su mu pomagali Marin Ferenčević (14), dok je imao snage Zvonimir (13) i Mihael Petrović (12) te Fuis (9) i Krakić (8).

Virovcima je ovo bila šesta prvenstvena pobjeda uz samo jedan poraz, dok su Virovitičani i dalje bez pobjede. Ako nastave igrati kao u Virju, sigurno neće dugo čekati prvu pobjedu.

U derbi utakmici 7. kola Grafičar je u Ludbregu pobijedio dosad neporaženo Međimurje 89:82. Tako su se Međimurje i Podravac izjednačili na vrhu ljestvice s po jednim porazom, koliko ima i Grafičar, ali i utakmicu manje.

Koprivnica je pobijedila Labradu, 83:70 i tako vratila mir u svoje redove.

U nedjeljnim utakmicama Vindija je protiv Ivančice rezultatom 76:72 zabilježila prvu pobjedu u prvenstvu, a Radnik je na domaćem parketu poražen sa 76:84 od Bjelovara, koji sada predvodi klubove u sredini tablice.

Ne propustite: