Država opet masovno zapošljava: Porezna traži 98 novih djelatnika

Natječaj su raspisali još 30. studenog iako je u kolovozu Vlada Tihomira Oreškovića donijela odluku kojom se zabranjuje novo zapošljavanje službenika i namještenika u javnim službama

Ilustracija // Foto: Pixabay

Nova porezna reforma koju je usvojila hrvatska Vlada uključuje izmjene 15 zakona. U Poreznoj upravi tvrde kako im za provođenje porezne reforme treba kadrovsko pojačanje pa će stoga zaposliti čak 98 ljudi, piše Jutarnji list.

Natječaj su raspisali još 30. studenog iako je u kolovozu Vlada Tihomira Oreškovića donijela odluku kojom se zabranjuje novo zapošljavanje službenika i namještenika u javnim službama. Tu odluku Vlada je donijela s namjerom da se smanje rashodi proračuna. Unatoč tome, Ministarstvo uprave dalo je odobrenje za zapošljavanje 98 ljudi na 91 radno mjesto u ispostavama Porezne uprave diljem Hrvatske.

U Ministarstvu financija, u čijem sastavu djeluje Porezna uprava, ističu da su se držali principa ”1 za 2”, što znači da se zapošljava jedna nova osoba, nakon što su se upraznila dva mjesta zbog odlaska službenika u mirovinu.

Podaci Ministarstva uprave pokazuju da je u tijelima državne uprave koja uključuju različite zavode, urede i ministarstva (ne i javne službe poput zdravstva i obrazovanja) krajem lipnja 2016. bilo 48.361 zaposlenih djelatnika. Porezna uprava spada u tu kategoriju i ona nije smanjivala broj zaposlenih. Štoviše, imali su 46 više zaposlenih u lipnju 2016. nego krajem 2015. godine.


Ne propustite: