Nedjelja, 2. listopada 2022.

Državljanin Srbije lažno se predstavio i s nevjerodostojnom dokumentacijom pokušao dobiti hrvatsku putovnicu

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 41-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava, ovjeravanja neistinitog sadržaja i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Tereti se da je 14. srpnja oko 11.30 sati, u namjeri ishođenja putovnice Republike Hrvatske u žurnom postupku, pristupio u prostorije Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, gdje se službenici na upravnim poslovima predstavio kao hrvatski državljanin, koristeći se pritom dokumentacijom i ispravama na tuđe ime i prezime.

“Predajom takve dokumentacije i prikazivanjem lažnih činjenica da se radi o osobi hrvatskom državljaninu, osumnjičeni je pokušao dovesti u zabludu nadležno tijelo da mu izda putovnicu, ali je u tome spriječen jer je upravna referentica posumnjala u vjerodostojnost dokumentacije”, priopćili su iz zagrebačke policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 41-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave