ĐURĐEVAC Apsolutno svi nastavni materijali potpuno besplatni za sve školarce

Već tradicionalno, prvi školski dan prvašiće Grad će razveseliti novim pernicama kako bi im se im se uljepšao početak školovanja.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Za đurđevačke školarce i njihove roditelje stižu lijepe vijesti. Naime, Grad Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca i srednjoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala, odlučeno je jednoglasno na sjednici Gradskog vijeća koja se održala jučer, u ponedjeljak.

“Grad Đurđevac već pet godina pomaže roditeljima sufinanciranjem udžbenika. U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te radnih bilježnica i radnih materijala za osnovnoškolce. Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Grad Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 600 kuna”, rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

“Ove godine osigurali smo više sredstava i za naše srednjoškolce te smo sufinancirani iznos za nabavu udžbenika povećali s 300 kuna na 500 kuna. I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama te smo i za njih predvidjeli veći iznos sufinanciranja s dosadašnjih 300 kuna na 500 kuna”, dodao je gradonačelnik Janči i naglasio kako je Grad prepoznao važnost ulaganja u školstvo i znanje jer su “đurđevačka” djeca budućnost ovoga grada.

“Ove godine zaista su svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova. Bandića možete voljeti ili ne voljeti, ali morate isto tako znati da nema gospodina Bandića i njegovih ljudi koji su ušli u Sabor ne bi bilo ovoga. Ovo je jedna od najvećih pobjeda”, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale, a roditelji srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

Već tradicionalno, prvi školski dan prvašiće Grad će razveseliti novim pernicama kako bi im se im se uljepšao početak školovanja, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: