ĐURĐEVAC Čak oko 300 statista se prijavilo za sudjelovanje u uprizorenju Legende o Picokima

Organizacijski odbor ovogodišnje Picokijade i dalje poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u prikazu svaki dan u 19 sati na redovnim probama.

Foto: Luka Krušec

Scenski prikaz Legende o Picokima ima trajni status kulturnog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske.

Zahvaljujući brojnim amaterima, članovima udruga i stanovnicima đurđevačke Podravine i Koprivničko-križevačke županije, uprizorenje Legende moguće je vidjeti svake godine na Picokijadi.

Podno utvrde Stari grad u nedjelju je održano prvo okupljanje prijavljenih statista, a od danas, ponedjeljka, i službeno počinju pripreme i probe za uprizorenje scenskog prikaza Legende o Picokima.

Do sada se prijavilo čak oko 300 sudionika, a kako se bliži datum uprizorenja Legende, broj statista se povećava. Organizacijski odbor ovogodišnje Picokijade i dalje poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u prikazu svaki dan u 19 sati na redovnim probama.

Ove godine tekst Vida Baloga režira jedan od najpoznatijih hrvatskih redatelja Krešimir Dolenčić, rođeni Picok koji je ovom prilikom najavio brojna iznenađenja i nove scene u prikazu, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: