ĐURĐEVAC Gradonačelnik Janči nagradio učenike i mentore za postignuća na županijskim i državnim natjecanjima

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči održao je prijem za učenike i mentore u utvrdi Stari grad i uručio im nagrade.

Foto: Grad Đurđevac

Za svoj rad, trud i ostvarene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima nagrađeni su đurđevački su osnovnoškolci, učenici Strukovne škole Đurđevac i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, s mentorima koji su ih pripremali za natjecanja.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči održao je prijem za učenike i mentore u utvrdi Stari grad i uručio im nagrade.

Pozdravio je okupljene i čestitao im na postignutim rezultatima na natjecanjima, te naglasio da je ponosan jer sudjelujući u natjecanjima učenici i njihovi mentori na najbolji mogući način promoviraju Đurđevac i svoje škole.

“Znam da su učenici i mentori tijekom cijele godine uložili brojne sate i trud za pripremu za natjecanja, a ovaj prigodni poklon Grada samo je mala nagrada za sav vaš rad i ostvarene rezultate. Moram primijetiti da je svake godine sve više učenika koji ostvaraju odlične rezultate na županijskim, ali i državnim natjecanjima, a ove godine je nagrađeno ukupno 110 mentora i učenika. Ovim pripremama ste samo stekli još bolje radne navike koje će vam dobro doći u daljnjem školovanju i životu. Nadam se da ćete se po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer vi ste ti koji ćete otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja našega kraja”, izjavio je gradonačelnik.

“U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000 kuna za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Kako je najavljeno država će svim osnovnoškolcima osigurati udžbenike, a Grad Đurđevac će pokriti preostale troškove te će svim školarcima nabaviti radne bilježnice i likovne mape što po učeniku iznosi oko 600 kuna. Ove godine smo osigurali više sredstva i za naše srednjoškolce te smo sufinancirani iznos za nabavu udžbenika povećali s 300 kuna na 500 kuna”, rekao je gradonačelnik Janči i dodao kako je Grad prepoznao važnost ulaganja u školstvo i znanje jer su djeca budućnost ovoga grada.

Ravnatelj Osnovne škole Danijel Domišljanović pohvalio je ovu inicijativu Grada koja će još više potaknuti učenike i mentore da i dalje nastave raditi i sudjelovati na natjecanjima u narednim godinama.

U ime učenika osnovne škole za prijam se zahvalio David Kuzmić koji je državni prvak u natjecanju iz povijesti za 7. razrede.

U ime mentora osnovne škole za prijam i nagrade se zahvalila učiteljica Nada Kožar, te je za kraj svim učenicima poželjela puno sreće u daljnjim natjecanjima.

Profesor Dejan Rakijašić iz Strukovne škole, profesorica Mihaela Lončar iz Gimnazije, ravnateljica Gimnazije Nevenka Lončar i ravnatelj Strukovne škole Darko Špoljar također su čestitali svim učenicima i mentorima koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima, te su im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju.

U ime učenika Strukovne škole za prijam se zahvalio učenik Luka Roštan, a u ime učenika Gimnazije Luka Rogoz.

U prigodnom programu nastupila je učenica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Petra Cik, državna prvakinja u solo pjevanju.

Nakon svečanog djela i prigodnog programa gradonačelnik je učenicima i mentorima za postignuti uspjeh uručio i prigodne poklone. Čak 110 učenika i mentora nagrađeno je poklon bonovima vrijednosti oko 45 tisuća kuna.

Osim gradonačelnika, ravnatelja škola, učenika, učitelja i profesora na prijemu su sudjelovali i brojni roditelji učenika koji nisu skrivali ponos, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: