ĐURĐEVAC JE BIO DOMAĆIN Okupila se mlađa rukometna kadetska reprezentacija Hrvatske radi selekcioniranja

Ovo je bilo njihovo treće okupljanje, a u svrhu selekcioniranja igračica i provjere tko najbolje može ispuniti zahtjeve igranja u reprezentaciji i na kojoj poziciji.

Foto: Grad Đurđevac

Đurđevac je proteklog tjedna bio domaćin još jedne reprezentacije. Od 3. do 10. siječnja je u Đurđevcu boravila i trenirala mlađa rukometna kadetska reprezentacija Hrvatske – djevojke 2004./2005. godište.

Njihov selektor je Nenad Smiljanec koji je neko vrijeme bio i trener u Rukometnom klubu Đurđevac, a sada je trener u RK Podravka Koprivnica. Ovo je bilo njihovo treće okupljanje, a u svrhu selekcioniranja igračica i provjere tko najbolje može ispuniti zahtjeve igranja u reprezentaciji i na kojoj poziciji.

Tijekom tjedna pridružila im se i ženska kadetska reprezentacija RH – djevojke 2002./2003. godište, čija je selektorica Adrijana Prosenjak, nekadašnja igračica i trenerica RK Đurđevac.

Mlade rukometašice slobodno vrijeme iskoristile su kako bi razgledale utvrdu Stari grad, te Interpretacijski centar Picokijade i tako upoznale povijest Đurđevca. Ovom prilikom predstavljena im je i novost u đurđevačkom muzeju – tableti preko kojih su sami mogli saznati više informacija o životu u utvrdi Stari grad, Đurđevečkim peskima ili mini zoološkom vrtu.

Posebno su ih se dojmili likovi kapetana grada, starice, lončara, kovača te vojnika u utvrdi koji su zahvaljujući proširenoj stvarnost oživjeli pred njima.

Nakon razgledavanja muzeja rukometna ekipa posjetila je deve i ostale životinje u Hrvatskoj Sahari, te ostale znamenitosti Đurđevca, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: