ĐURĐEVAC Novi kružni tok uskoro otvoren za promet

Preostalo je asfaltiranje završnog sloja asfalta na kolniku, postavljanje rasvjete, uređenje zelenih površina, postava prometnih znakova te iscrtavanje horizontalne signalizacije.

Foto: Grad Đurđevac

Postavljene su podzemne instalacije, završeni pripremni radovi na posteljici raskrižja ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića, a ovaj je tjedan krenulo asfaltiranje pješačkih staza i kolnih prilaza.

Preostalo je asfaltiranje završnog sloja asfalta na kolniku, postavljanje rasvjete, uređenje zelenih površina, postava prometnih znakova te iscrtavanje horizontalne signalizacije. Kružni tok će biti otvoren i pušten u promet krajem idućeg tjedna.

Foto: Grad Đurđevac

Na ovom se dijelu ceste dogodilo već nekoliko težih prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo više vozila i osoba, a takve nesreće mogu imati tragične posljedice ne samo za sudionike nego i za brojne roditelje i djecu.

U ulici Antuna Radića kod ŠRC-a postavljene su i uzdignute plohe s iscrtanim pješačkim prijelazima koje zasigurno doprinose usporavanju prometa na ovom mjestu gdje brojni mališani dolaze na treninge i utakmice.

Foto: Grad Đurđevac

“Kružni tok je projekt koji radimo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Svake godine, pa tako i iduće godine planiramo aktivnosti i projekte u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na području grada”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Grad Đurđevac

Radovi napreduju u skladu s dogovorenom dinamikom izvođenja istih.

U izradi je i nova odluka o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu

Foto: Grad Đurđevac
Ne propustite: