ĐURĐEVAC Obilježen je Svjetski tjedan dojenja

Tema ovogodišnjeg obilježavanja tjedna dojenja bila je Osnaživanjem roditelja = omogućujemo dojenje.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu jučer, u petak, obilježen je Svjetski tjedan dojenja.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja tjedna dojenja bila je Osnaživanjem roditelja = omogućujemo dojenje. Obilježavanje su i ove godine organizirale patronažne sestre Doma zdravlja Đurđevac.

Posljednjih godina brojna istraživanja su potvrdila brojne prednosti prirodne prehrane, kako za dijete, tako i za majku koja doji svoje dijete. Potvrdila su i da je iznimno važno dojenje u prvim mjesecima života. Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je da sva djeca, osim rijetkih iznimaka zbog medicinski uvjetovanih razloga, trebaju dobivati isključivo majčino mlijeko barem u prvih šest mjeseci života.

Majčino mlijeko osigurava uravnotežen odnos hranjivih i zaštitnih tvari potrebnih za optimalni rast i razvoj djeteta. Dojenje ima stimulativni učinak na razvoj imunološkog sustava djeteta. Radi toga su dojena djeca u manjem riziku od obolijevanja.

Štand na trgu posjetile su brojne trudnice, majke s bebama, đurđevački vrtićarci i ostali zainteresirani građani. Majke su od patronažnih sestara, uz edukativne materijale, dobile i prigodne poklone, a akciju je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Hrvoje Janči te je naglasio kako je ovo još jedna u nizu hvale vrijedna akcija koju svake godine organiziraju patronažne sestre đurđevačkog Doma zdravlja, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: