ĐURĐEVAC Održan je 12. Hrvatski simpozij oboljelih od multiple skleroze

Na simpoziju su sudjelovale osobe oboljele od multiple skleroze iz cijele Hrvatske te renomirani stručnjaci iz područja zdravstvene i socijalne skrbi.

Izvor fotografija: Savez društava multiple skleroze Hrvatska, Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije // Preuzeto s internetskih stranica Koprivničko-križevačke županije

U đurđevačkom hotelu Picok u subotu je svečano otvoren trodnevni 12. Hrvatski simpozij oboljelih od multiple skleroze. Na simpoziju su sudjelovale osobe oboljele od multiple skleroze iz cijele Hrvatske te renomirani stručnjaci iz područja zdravstvene i socijalne skrbi.

U ime Koprivničko-križevačke županije simpoziju su prisustvovali i zamjenik župana, ujedno i izaslanik Predsjednika Hrvatskoga sabora Darko Sobota te potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Prigodnim govorom na otvorenju simpozija okupljenima se obratio zamjenik župana Darko Sobota koji je kazao kako Koprivničko-križevačka županija daje veliku podršku aktivnostima županijske Udruge za multiplu sklerozu koja predano radi na podizanju svijesti u javnosti o ovoj teškoj bolesti.

“Posebno smo senzibilizirani za udruge koje brinu i pomažu osjetljivim društvenim skupinama. Prepoznali smo koliko je županijska udruga napravila za svoje članstvo, ali i za sve koji boluju od ove bolesti te smo predsjednici Društva Radmili Funtek ove godine dodijelili i nagradu za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec”. U našoj sredini od multiple skleroze boluje stotinjak osoba, a Županijska uprava preko svojih resornih odjela i programa udruga koje financijski pomaže, nastoji pomoći kako bi se njihova kvaliteta života povećala. Županija sufinancira i druge projekte iz područja zdravstva i socijalne skrbi koje su velika pripomoć osobama s invaliditetom, od specijalističko-konzilijarne djelatnosti, usluge pomoći u kući, sufinanciranja smještaja u domovima, a vrlo nam je važna i suradnja sa svim ostalim ustanovama i udrugama koje se bave zdravstvenom skrbi i zaštitom prava pacijenata”, kazao je zamjenik Sobota te istaknuo odličnu suradnju Županije s Odjelom neurologije Opće bolnice Koprivnica i podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara Koprivničko-križevačke županije.

Uz zamjenika Sobotu i potpredsjednicu Rupčić, svečanom otvorenju je prisustvovao i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te brojni stručnjaci iz područja medicine i socijalne skrbi koji su izlagali na teme od posebnog interesa za oboljele od multiple skleroze poput prava na palijativnu skrb, zatim o novostima u liječenju i hrvatskom registru bolesti, a po prvi put se raspravljalo i o multipli sklerozi te pedijatrijskom liječenju, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: