ĐURĐEVAC Održana druga ljetna muzejska likovna radionica

Polaznice radionice bile su učenice od drugog do četvrtog razreda osnovne škole.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

U Muzeju Grada Đurđevca održana je druga po redu ljetna muzejska likovna radionica.

Radionica je održana jučer, u srijedu, a tema ove radionice bila je Stari grad u prošlosti. Djeca su tako imala zadatak nacrtati kako zamišljaju Stari grad u prošlosti, crtajući na papiru olovkom, drvenim bojicama ili pastelom.

Polaznice radionice bile su učenice od drugog do četvrtog razreda osnovne škole, koje su sa znatiželjom najprije poslušale priču o povijesti Đurđevca – ljudima, starim obrtima, utvrdi Stari grad, tadašnjim prirodnim obilježjima poput pješčane pustinje i močvare te, dakako, o neizostavnoj Legendi o Picokima.

Interpretacijski Centar Picokijade poslužio je kao idealno mjesto za održavanje ove radionice. Saznavši sve što ih zanima, uz pokoje pitanje o stvarima koje nisu dosad čule, s pregršt novih znanja i informacija prionule su na posao.

Stari grad je tako nacrtan okružen močvarom, uz drveni most koji je spajao utvrdu s vanjskim naseljem u vrijeme osmanskih osvajanja. Pijetao, odnosno picok, leti iz topa i spašava Đurđevac od osmanskih trupa i nadmudreni Ulama-beg koji u ruci drži tog istog pijetla dolazi do zaključka kako branitelji grada hrane imaju još napretek.

Sljedeća po redu družionica održat će se iduću srijedu, s početkom u 10 sati, a na njoj će se čitati priče iz slikovnica muzejske suvenirnice, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: