ĐURĐEVAC Održana izložba malih životinja, bilo ih je gotovo 400

Izložba se održala u Sportskoj dvorani Osnovne škole, a tijekom dva dana privukla je velik broj ljubitelja životinja i brojne uzgajatelje istih s područja Hrvatske, ali i svijeta.

Foto: Jurica Karan // Preuzeto s internetskih stranica Grada Đurđevca

Proteklog je vikenda u Đurđevcu održana prva izložba malih životinja i kup šampiona izložbene sezone 2019./2020, a u organizaciji Kluba uzgajatelja hrvatske patuljaste kokoši i Hrvatskog saveza uzgajatelja golubova, peradi, kunića, ptica i zamorčića uz suorganizatore Grad Đurđevac i Turističku zajednicu grada Đurđevca.

Izložba se održala u Sportskoj dvorani Osnovne škole, a tijekom dva dana privukla je velik broj ljubitelja životinja i brojne uzgajatelje istih s područja Hrvatske, ali i svijeta. Izložba je ipak najviše oduševila one najmlađe, koji su uživali u igri i druženju s malim životinjicama.

Na izložbi je bilo izloženo gotovo 400 životinja, a svaka je bila posebna i lijepa na svoj način.

“Ovo je druga klupska izložba hrvatske patuljaste kokoši, prva izložba malih životinja i kup šampiona izložbene sezone 2019./2020. Imamo oko 400 eksponata, pretežno je to sve patuljasta perad, ima golubova, kunića, zamoraca, fazana, grlica i guski iz cijele Hrvatske. Iznenađen sam kolika je velika bila posjećenost ovoj izložbi. Ljudi su očito prepoznali naš rad i trud”, rekao je Hrvoje Gregurić, potpredsjednik Udruge hrvatske patuljaste kokoši Đurek i Katica.

Desetak sudaca ocjenjivalo je životinje, a nagrade vlasnicima najbolje ocijenjenih životinja uručio je gradonačelnik Hrvoje Janči na svečanom zatvaranju izložbe.

“Mi smo domicilna i registrirana Udruga hrvatske patuljaste kokoši Đureka i Katice, u Đurđevcu. To je naša prva izložba, ali uzeli smo i sve ostale životinje da bi izložba bila potpuna. Prošle godine proslavili smo 40 godina od prve izložbe, a upravo nakon 40 godina vratili smo izložbu na mjesto gdje je sve počelo”, rekao je predsjednik udruge Marijan Dolčić.

Ne propustite: