ĐURĐEVAC Održana prva radionica u sklopu projekta vrijednog gotovo pola milijuna kuna

Sudionici radionice bili su profesori iz škola i odgajateljice iz vrtića s područja Grada Đurđevaca i ostalih općina koje su partneri na projektu.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je edukacija pod nazivom Sadržajna i metodološka priprema radionica s očekivanim ishodima učenja, a u sklopu projekta Održive misli KK.06.3.1.01.0015.

Sudionici radionice bili su profesori iz škola i odgajateljice iz vrtića s područja Grada Đurđevaca i ostalih općina koje su partneri na projektu. Edukacija je bila usmjerena na glavne smjernice o održivom gospodarenju otpadom koje je potrebno komunicirati u radu s djecom.

Cilj edukacije bio je upoznati nastavnike/ce i profesore/ice u školama te odgajatelje/ice u vrtićima koji sadržaj i na koji način implementirati cjelokupnu hijerarhiju gospodarenja otpadom u svakodnevni rad s djecom predškolske i školske dobi.

Očekivani ishodi učenja su da djeca potpuno shvate svoju ulogu u sustavu održivog gospodarenja otpadom, te da uvide kako kroz svakodnevne navike mogu pozitivno utjecati na zaštitu okoliša.

Projekt Održive misli provodi se u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.

Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine: Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete i Virje.

Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: