ĐURĐEVAC Planira se izgradnja kružnog toka

Gradonačelnik Janči napomenuo je da se planira uređenje okoliša i svih drugih spomenika i pilova na području grada i prigradskih naselja

Foto: Grad Đurđevac

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, župnik Marko Rac i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Grada Đurđevca, Dejan Đud, obišli su raskrižje Matije Gupca – Antuna Radića – Grkinske ulice, gdje se planira izgradnja kružnog toka.

“Na ovom raskrižju je potreban kružni tok jer se na tom području dogodilo nekoliko težih prometnih nesreća i općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu. Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Kada krenu radovi uredit će se i spomenik na raskrižju te će se izmaknuti stara i postaviti nova ograda te će se urediti okoliš oko spomenika. Zadovoljan sam suradnjom i projektima koje provodimo s našim župnikom te mu se na tome zahvaljujem. Već smo proveli projekt restauracije oltara u Crkvi sv. Rozalije u Đurđevcu, a planiramo i vanjsku obnovu te crkve i uređenje okoliša”, izjavio je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Župnik Rac složio se oko prijedloga uređenja spomenika koji je izgrađen na tom raskrižju u slavu Svevišnjega i oko postave nove ograde koja će zamijeniti staru zbog radova na rekonstrukciji raskrižja.

Ovom prilikom obišli su i spomenik na raskrižju Ulice Petra Zrinskog i Grkinske ulice gdje je dogovoreno da će se uz suglasnost vlasnice kuće malo pomaknuti ograda koja okružuje spomenik kako bi se dovršila staza u Ulici Petra Zrinskog.

Gradonačelnik Janči napomenuo je da se planira uređenje okoliša i svih drugih spomenika i pilova na području grada i prigradskih naselja, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Ne propustite: