ĐURĐEVAC Pogledajte kako je obilježen Međunarodni dan sporta

Za organizaciju ovog sportskog natjecanja zaslužna je Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca, a natjecalo se 300-tinjak djece i to u starinskim sportovima, kao što je skakanje u vreći, potezanje užeta i trčanja.

Foto: prigorski.hr // Fotografija preuzeta s internetskih stranica Grada Đurđevca

U sklopu projekta Picoki za sport, a povodom Međunarodnog dana sporta koji se ove godine održava 29. svibnja, u dvorani Osnovne škole u Đurđevcu održan je Međunarodni dan sporta.

Za organizaciju ovog sportskog natjecanja zaslužna je Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca, a natjecalo se 300-tinjak djece i to u starinskim sportovima, kao što je skakanje u vreći, potezanje užeta i trčanja.

Na otvorenju igara prisustvovali su proslavljeni Hrvatski olimpijac Filip Ude, Hrvoje Janči gradonačelnik Đurđevca i Ivan Juričić predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca.

“Međunarodni dan sporta obilježava se svake posljednje srijede u svibnju kao velika svjetska sportska manifestacija, a tako smo i mi danas ovdje kako bi promicali bavljenje sportom kao zdravim načinom života”, izjavio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Ivan Juričić i zahvalio svim prisutnim malim sportašicama i sportašima, te im poželio puno sreće u sportskim natjecanjima.

“Drago mi je što smo se danas okupili u ovako velikom broju na promociji sporta u Gradu Đurđevcu. Hvala svima koji sudjeluju kako u organizaciji tako i na samim natjecanjima. Želim svim natjecateljima puno sreće i ono što je najbitnije da se svi dobro zabavimo”,  izjavio je gradonačelnik Janči.

Ovom je prilikom naglašena važnost bavljenja sportom od najranije dobi.

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca i Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Karate klubom Đurđevac, Školom nogometa grada Đurđevca, Rukometnim klubom Đurđevac i Košarkaškim klubom Mladost Đurđevac uspješno su osigurali 997.352,29 kuna za uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport preko poziva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kolektivni sportovi kao što su nogomet, rukomet, košarka i karate okupljaju najviše polaznika, pa se kroz projekt planira omogućiti besplatno uključivanje djece i mladih u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti u te sportove.

Planirano je također organiziranje treninga u mješovite skupine gdje će djeca imati mogućnost isprobati razne vrste sportova – od badmintona i stolnog tenisa pa sve do odbojke.

Besplatnim treninzima želi se motivirati djecu da od malena sudjeluju u sportskim aktivnostima i da od najranije dobi steknu naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja.

Sudjelovanjem u ovom programu djeca će steći motoričke kompetencije pogodne za daljnje učenje i sportsko usavršavanje.

“Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu s više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a provedbom ovog projekta očekuje se da će broj aktivnih sportaša porasti. Projektom su se dodatno opremili i prostori Sportske dvorane Osnovne škole koje koriste brojni klubovi, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a”, izjavio je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: