ĐURĐEVAC POSTAJE SVEUČILIŠNI GRAD Evo što će se studirati u gradu Picoka

Grad Đurđevac se obavezao osigurati tehničke uvjete za izvođenje nastave što ćemo i učiniti. Po pitanju prostora, Grad ima u svom vlasništvu prostor gdje će se odvijati predavanja – istaknuo je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca i saborski zastupnik.

Studenti (ilustracija) // Foto: Teo Vukšan
Studenti (ilustracija) // Foto: Teo Vukšan

Đurđevac postaje sveučilišni grad.

Naime, od iduće godine Sveučilište Sjever, inače sa sjedištem u Koprivnici i Varaždinu, otvorit će u gradu Picoka smjer računarstva i informatike te još jedan studij društveno-humanističkih znanosti, ekskluzivno donosi portal Prigorski.hr.

Kako doznaju, Sveučilište Sjever pokrenulo je izradu Programskog plana za prediplomski stručni studij računarstva i informatike.

– Grad Đurđevac se obavezao osigurati tehničke uvjete za izvođenje nastave što ćemo i učiniti. Po pitanju prostora, Grad ima u svom vlasništvu prostor gdje će se odvijati predavanja – istaknuo je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca i saborski zastupnik.

Željko Lacković // Foto: Luka Krušec

Upravo je Lacković jedan od najzaslužnijih što se Sveučilištu Sjever na izglasavanju državnog proračuna dodijeli dodatnih 10 milijuna kuna, ne bi li se time osigurala sredstva za predavače.

Isto je postignuto amandmanom na proračun nekolicine HDZ-ovih zastupnika, koji je bio jedini prihvaćeni amandman na proračun od njih više od 300.

– Htio bih zahvaliti premijeru Andreju Plenkoviću, cijeloj Vladi Republike Hrvatske kao i kolegama zastupnicima Damiru Felaku, Sunčani Glavak, Anđelku Stričaku i Josipu Križaniću na podnesenom amandmanu i povećanju od 10 milijuna kuna sredstava za redovni rad Sveučilišta Sjever. Napori koje su činili zastupnici ovoga kraja, urodili su plodom. Sada možemo reći kako će ovo povećanje od gotovo 40 posto biti dostatno za normalno funkcioniranje Sveučilišta, ali i zapošljavanje novih profesora i širenje mreže djelatnosti Sveučilišta – rekao je Željko Lacković.

Planirani budžet Sveučilišta Sjever za 2020. godinu bio je 25,66, a ovim amandmanom povećan je na 35,66 milijuna kuna.

Ne propustite: