ĐURĐEVAC U Muzeju održan koncert gudačkog kvarteta Porin i klarinetista Mihaela Paara

Gudački kvartet Porin osnovan je 1998. godine u okviru razreda komorne glazbe prof. Mladena Sedaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Foto: Grad Đurđevac

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana glazbe u Muzeju Grada Đurđevca održan je koncert gudačkog kvarteta Porin i klarinetista Mihaela Paara, a realiziran je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Okupljeni su zaljubljenici u klasičnu glazbu uživali u skladbama Miroslava Miletića, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Antona Reicha u izvedbi Ivana Novinca i Vala Bakrača na violini, Lucije Brnadić na violi, Neve Begović na čelu i Mihaela Paara na klarinetu.

Gudački kvartet Porin osnovan je 1998. godine u okviru razreda komorne glazbe prof. Mladena Sedaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Mladi se kvartet vrlo brzo profilirao kao jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava,  a nastupali su ne samo diljem Hrvatske već i u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, BiH te u Argentini.

Danas njegovu stalnu postavu čine violinisti Ivan Novinc i Val Bakrač, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović.

Klarinetist Mihael Paar diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2002. godine u klasi prof. Josipa Tonžetića, a magistrirao na salzburškom Mozarteumu u klasi prof. Aloisa Brandhofera.

Sudjelovao je na međunarodnim natjecanjima gdje je osvojio brojne nagrade, a uz to je dobitnik međunarodne Fondacije Solti, nagrade grada Samobora te nagrade HDS-a na Tribini mladih umjetnika Darko Lukić.

Solistički je nastupio uz komorni orkestar Franjo Krežma, orkestar Windstrings, TO HRT-a, Samoborske gudače, Zagrebački kvartet, Kvartet Porin, Kvartet Sebastian i Kvartet Acies. Istaknuo se i kao glazbeni pisac i skladatelj te je autor opusa od 30-ak kompozicija od kojih su neka objavljena i nagrađivana u inozemstvu, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: