ĐURĐEVAC U tijeku su radovi na bivšoj zgradi MUP-a, čišćenje kanala i rušenje stare zgrade kolodvora

Još prošli mjesec krenuli su radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a, a nakon što je uklonjen sav namještaj iz zgrade i stolarija krenuli su radovi na rušenju pregradnih zidova.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Još prošli mjesec krenuli su radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a, a nakon što je uklonjen sav namještaj iz zgrade i stolarija krenuli su radovi na rušenju pregradnih zidova.

Foto: Jurica Karan

Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirati će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjit potrošnja toplinske energije za 66,94 posto te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

Foto: Jurica Karan

Vrijednost projekta iznosi oko 7,4 milijuna kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 3,8 milijuna kuna EU sredstava, dok je preostali iznos osiguran u proračunu.

Grad Đurđevac je u suradnji s Hrvatskim vodama i ove godine radio na uređenjem kanala i okoliša oko kanala na području grada i prigradskih naselja.

Kanal u Starogradskoj ulici je još prošle godine produbljen te je donji dio kanala obložen betonom, dok su na bočnim stranama kanala postavljene kamene obloge. Ovih dana djelatnici Komunalnih usluga i javnih radova očistili su dno kanala od nakupljenih biljaka i otpada te su uredili okoliš oko kanala.

Grad Đurđevac već nekoliko godina u suradnji s HŽ Infrastrukturom i Mjesnom odborom Sirova Katalena radi na rješavanju dugogodišnjeg problema mještana Sirove Katalene, a koji je vezan uz dotrajalu zgradu kolodvora u Sirovoj Kataleni koja je do sada predstavljala opasnost za putnike i prolaznike.

Ove godine je pokrenut postupak uklanjanja zgrade, a radovi na rušenju su u punom jeku. Zgrada bi u cijelosti trebala biti srušena kroz tjedan dana, nakon čega će se očistiti i urediti okoliš. Podsjećamo da su nedavno završili i radovi na izgradnji novog perona.

Gradonačelnik Hrvoje Janči tijekom očevida predstavnicima HŽ-a predložio je da se odmah nakon rušenja zgrade kolodvora, uredi okoliš te se na istom mjestu sagradi moderna nadstrešnica sa klupama, a prijedlog je odmah prihvaćen te će nadstrešnica biti izgrađena nakon završetka građevinskih radova.

Izvor i foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: