ĐURĐEVAC Zajednička zgrada za vatrogasce i policiju, omogućit će to i brže intervencije

Otvorenje i primopredaja novouređenih prostorija Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, DVD-a Đurđevac, Vatrogasne zajednice grada Đurđevca i Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac održat će se u subotu u 18.30 sati, u Ulici grada Vukovara 63 u Đurđevcu.

Foto: djurdjevac.hr

Nakon preseljenja policije u zgradu Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, započeli su radovi na prvoj fazi unutarnjeg uređenja prostora vatrogasaca na 2. katu. Radovi obuhvaćaju izvedbu električnih instalacija, instalacija vodovoda, odvodnje i centralnog grijanja.

Također su postavljene obloge zidova od knauf ploča, izvedba glazure, ugradnja krovnih prozora i unutarnje stolarije. Duga faza radova obuhvaća završne radove kao što su bojanje zidova, postavljanje radijatora i rasvjetnih tijela, keramičarski radovi, postavljanje podnih obloga. Uz to je nabavljen i potreban namještaj i oprema. Ukupna vrijednost radova iznosi oko milijun kuna.

Otvorenje i primopredaja novouređenih prostorija Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, DVD-a Đurđevac, Vatrogasne zajednice grada Đurđevca i Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac održat će se u subotu u 18.30 sati, u Ulici grada Vukovara 63 u Đurđevcu.

Svečanom otvorenju i primopredaji pridružit će se i gradonačelnik Hrvoje Janči, Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Matija Markešić, zapovjednik JVP-a Đurđevac, Ivan Hadžija, predsjednik DVD-a Đurđevac, Željko Turbelija, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Đurđevca i brojni drugi djelatnici JVP-a i DVD-a Đurđevac.

Posveta prostorija predviđena je nakon obilaska prostorija i davanja izjava, a nakon toga će se održati redovna izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac s početkom u 19 sati.

Đurđevački gradonačelnik zadovoljan je ovom promjenom.

“Ponosimo se što naša policija i vatrogasci dijele istu zgradu, što je vjerojatno prvi slučaj u Hrvatskoj. Ovim potezom dobili smo bolju operativnu spremnost te sad informacije dolaze na isto mjesto što omogućava brže intervencije. Od preseljenja policije vatrogascima je bio smanjen prostor za obavljanje djelatnosti, a ovim projektom dobili su potpuno nove i moderno opremljene prostorije, čime se oslobodilo i više prostora u prizemlju i prvom katu za potrebe policije. Vjerujem da će novi prostor odgovarati željama i potrebama djelatnika JVP-a, našim puhačima, Vatrogasnoj zajednici i DVD-u Đurđevac”,  naglasio je gradonačelnik Janči.

Ne propustite: