DVA ZLATA I ČETIRI SREBRA Hrvači i hrvačice Podravke ostvarili su odličan uspjeh na natjecanju u Austriji

Konkurenciju je činilo 20-ak klubova iz šest europskih zemalja - Slovenije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Foto: HK Podravka

Hrvački klub Podravka prošlog je vikenda u Austriji imao deset predstavnika – tri djevojčice i sedam dječaka. Na natjecanje na 10. Međunarodni memorijalni turnir «MAG. LADISLAV MLYNEK» u hrvanju slobodnim načinom, u uzrastu mlađih i starijih djevojčica i dječaka, u austrijski Soding pokraj Graza vodili su ih treneri Saša Šprem i Ivan Lončarić.

Konkurenciju je činilo 20-ak klubova iz šest europskih zemalja – Slovenije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

U uzrastu djevojčica sve tri hrvačice Podravke osvojile su srebrna odličja.

Jelena Mijatović plasirala se na drugo mjesto u kategoriji do 36 kilograma, Dina Vida Horvat u kategoriji do 42 kilograma, dok je Lana Nogić bila druga u kategoriji do 65 kilograma.

S tri uvjerljive pobjede u uzrastu mlađih dječaka rođenih 2008.-2010. godine i u kategoriji do 34 kilograma Tomas Kičinbači osvojio je prvo mjesto. U istoj uzrasnoj skupini Filip Kuharić osvojio je drugo mjesto u kategoriji do 46 kilograma.

Nakon uvjerljive pobjede protiv predstavnika iz Austrije, Filipa je u finalu dočekao predstavnik iz Mađarske. Na samom početku borbe, Filip se ozlijedio i morao predati borbu i zadovoljiti se sa srebrnim odličjem.

S jednom pobjedom i jednim porazom Ali Ustundag u kategoriji je do 34 kilograma bio peti, a peto mjesto u kategoriji do 42 kilograma s dvije pobjede i dva poraza
osvojio je i Makism Vilić, dok je u kategoriji do 31 kilograma Noa Ljubić ostao je bez plasmana.

U uzrastu dječaka rođenih 2006. i 2007. godine Marko Špernjak osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 54 kilograma, dok je peti bio Filip Šprem u kategoriji do 50 kilograma.

S deset prijavljenih natjecatelja i šest osvojenih medalja, dva zlata i četiri srebra ekipa Podravke u ekipnom plasmanu zauzela je vrlo dobro četvrto mjesto, dok je najuspješniji Klub bio Gyor iz Mađarske.

Ne propustite: