Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

Dvojac zaustavljen s brdom medicinske opreme za koju nisu znali reći odakle im

Policija je zaprimila dojavu o dvojici sumnjivih muškaraca u Domagojevoj ulici. Dolaskom na adresu policijski službenika i ciljanim obilaskom, uočili su moguće sumnjivce

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 39-godišnjaka zbog sumnje da su zajedno počinili dva kaznena djela „Teška krađa“ dok je jedan od njih sam počinio još jedno kazneno djelo „Krađa“.

U srijedu, 15. rujna, u večernjim satima, policija je zaprimila dojavu o dvojici sumnjivih muškaraca u Domagojevoj ulici. Dolaskom na adresu policijski službenika i ciljanim obilaskom, uočili su moguće sumnjivce koji su kod sebe imali medicinsku opremu i druge predmete za koje nisu mogli potvrditi porijeklo. Muškarci su, uz uporabu sredstava prisile, uhićeni i dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da su u te večeri dvojica osumnjičenika, prema ranijem dogovoru i unaprijed stvorenoj namjeri da oduzmu tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoje, zajedno došli u Ulicu Kneza Borne i prišli parkiranom osobnom automobilu marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka. Nakon što su u pogodnom trenutku u njega provalili, sumnja se, iz njegove su unutrašnjosti otuđili ruksak u kojem se nalazila medicinska oprema, sportska odjeća i naočale.

Navedeno osumnjičenima nije bilo jedino zajednički počinjeno kazneno djelo. Naime, kriminalističkim istraživanjem potvrđena je i sumnja da su 39-godišnjaci zajedno, prema ranijem dogovoru i unaprijed stvorenoj namjeri da oduzmu tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoje, između 5. i 6. rujna 2021. godine, došli do parkirališta u Ulici Izidora Kršnjavog, prišli osobnom automobilu marke Porsche njemačkih nacionalnih registarskih oznaka te u njega provalili. Potom su, sumnja se, iz vozila otuđili torbu u kojoj su se nalazio novčanik s novcem i dokumentima, nakit, obuća i drugo.

Također, sumnja se i da je 7. rujna 2021. godine između 15 do 18 sati jedan od njih, s namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, sam došao do parkirališta na Prilazu baruna Trenka. Potom je, sumnja se, prišao osobnom automobilu marke Mercedes slovenskih nacionalnih registarskih oznaka, provalio u njega te iz unutrašnjosti otuđio novac i sunčane naočale. S otuđenim se predmetima zatim dao u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 143.000 kuna.

Protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Najnovije objave