Petak, 19. kolovoza 2022.

Dvojac završio u istražnom zatvoru zbog velike pljačke i pokušaja ubojstva policajaca

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Preporučujemo

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Rumunjske (1996. i 1977. godište) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva i teške krađe.

Terete se da su 2. rujna oko 1 sat u Varaždinu maljem razbili staklena vrata prodavaonice tehničke robe i iz nje uzeli i spremili u osobni automobil više mobilnih telefona, pametnih satova i drugih predmeta ukupne vrijednosti veće od 220.000 kuna.

Tijekom vožnje jugozapadnom obilaznicom Varaždina i udaljenja iz prodavaonice, okrivljenici su naišli na službeno policijsko vozilo s dvojicom policijskih službenika interventne jedinice policije koji su tragali za počiniteljima teške krađe pa su skrenuli s ceste na poljski put, ali im je policijsko vozilo prepriječilo put i onemogućilo prolaz.

Nakon što su policijski službenici izašli iz vozila i naredili okrivljenicima da stanu i izađu iz vozila, a jedan od njih je ispalio u zrak tri hica iz službenog pištolja, osnovano se sumnja da su okrivljenici naglo, velikom brzinom, krenuli vozilom prema njima, a policijski službenici su izbjegli nalet skokom u stranu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Foto: Pu varaždinska

- Advertisement -

Najnovije objave