Petak, 19. kolovoza 2022.

E-mail porukama zastrašivao ženu i pokušao od nje iznuditi novac

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude na štetu 56-godišnjakinje.

Naime, tereti se da je krajem rujna, prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog pribavljanja imovinske koristi, koristeći mobilni uređaj otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kriptovaluti, odnosno pokušao ju je prisiliti da to učini na štetu svoje imovine.

Isto tako, nedugo potom, nekoliko dana kasnije u prvom tjednu listopada, ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske, ponovno je oštećenoj poslao poruku kojom je kod nje izazvao osjećaj straha.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

- Advertisement -

Najnovije objave