EDUCIRALI ŠKOLARCE Vrijedni vatrogasci u područnoj školi u Bakovčici

Svi učenici nedavno su se učlanili u DVD Bakovčica i ovo je za njih bio i više nego zanimljiv i poučan susret.

Vatrogasci u posjeti školi u Bakovčici // Foto: PŠ Bakovčica
Vatrogasci u posjeti školi u Bakovčici // Foto: PŠ Bakovčica

U koprivničkom prigradskom naselju Bakovčici, u tamošnjoj područnoj školi, još jednom bilo je i više nego zanimljivo.

U posjet školarcima, naime, došli su vrijedni i agilni članovi DVD-a Bakovčica. Upravo u mjesecu zaštite od požara donijeli su im dio vatrogasne opreme i upoznavali učenike i učitelja Radovana Kneževića što ta oprema služi.

Od naših vatrogasaca puno su toga doznali. Od toga kakve sve postoje vatrogasne odore i oprema i kako vatrogasci izlaze na gašenje požara i na čiji sve poziv pa do toga kako oni mogu doprinijeti tome da ne bude požara. Svima u školi vatrogasci su prezentirali kako se gasi požar, a svu opremu mogli su razgledati, odjenuti pa i gasiti požar.

– Potom su nas upoznali što još sve rade vatrogasci. Djeluju humano, pomažu pri vremenskim nepogodama, pomažu u slučaju izbjegličkog prolaza kroz naš kraj, uključuju se u sve aktivnosti Mjesnog odbora Bakovčica i drugih udruga, sudjeluju u svim aktivnostima na poziv lokalne zajednice i educiraju i obučavaju svoje članstvo kao i mještane Bakovčice – rekao je učitelj Knežević, koji je zahvalio vatrogascima na dolasku i pohvalio svoje učenike jer su se nedavno svi učlanili u DVD Bakovčica.

– Bilo je ovo pedagoški gledano veoma korisno predavanje i izlaganje za učenike uz demonstracije i pokaze, a u sklopu javne suradnje škole s lokalnom zajednicom što je u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi Republike Hrvatske – zaključio je učitelj Radovan Knežević .

Ne propustite: