EDUKACIJA Koprivnički mališani učili kako biti sigurniji u prometu

Edukacija je provedena u dvije dječje grupe u koprivničkoj Tratinčici - "Lavići" i "Oblačići", a teme edukacije, priopćila je koprivnička policija, bile su kretanje pješaka i biciklista u prometu, korištenje reflektirajućih materijala, zaštitne kacige i sigurnosnog pojasa, poznavanje prometnih znakova i pravila te kretanje raskrižjima.

Djelatnica koprivničke prometne policije posjetila je Dječji vrtić Tratinčica, objekt Pčelica, kako bi mališanima održala edukativno predavanje u sklopu preventivne akcije “Djeca, prijatelji u prometu”.

Policija akciju provodi u suradnji s dječjim vrtićem, a ona je sumjerena na djecu predškolske dobi, a s ciljem usvajanja znanja iz prometnih pravila i pripreme za što sigurniji polazak u školske klupe.

Edukacija je provedena u dvije dječje grupe – “Lavići” i “Oblačići”, a  teme edukacije, priopćila je koprivnička policija, bile su kretanje pješaka i biciklista u prometu, korištenje reflektirajućih materijala, zaštitne kacige i sigurnosnog pojasa, poznavanje prometnih znakova i pravila te kretanje raskrižjima.

Održat će se osam edukacija u osam vrtićkih skupina, a očekuje se i njihov posjet koprivničko-križevačkoj policijskoj upravi kako bi se djeci što više približio rad policije.

Grupa Oblačići // Foto: Koprivničko-križevačka policija
Grupa Oblačići // Foto: Koprivničko-križevačka policija
Ne propustite: