EURO U-17 Engleska i Španjolska bore se za europski naslov u Varaždinu

Španjolci su na Euru svladali Tursku, Italiju, Francusku i Njemačku te remizirali s Hrvatskom, dok su Englezi slavili nad Nizozemskom, Ukrajinom, Norveškom, Republikom Irskom i Turskom.

Foto: Jurinec Photography
Foto: Jurinec Photography

Španjolska i Engleska danas, od 20 sati, na Varteksovu stadionu kreću u borbu za naslov europskih prvaka do 17 godina.

Španjolci su kao dio skupine A svladali Tursku i Italiju te remizirali s Hrvatskom, nakon čega su izbacili Francusku i Njemačku.

Englezi su, pak, u skupini D upisali tri pobjede i to protiv Nizozemske, Ukrajine i Norveške, dok su u drugom krugu bili bolji od Republike Irske i Turske.

Izjave povodom susreta dali su izbornici obaju ekipa.

– Koncentrirani smo na ovaj turnir i kako ga osvojiti. Ne razmišljamo o onome što se događalo proteklih godina, a bila bi uistinu velika stvar za Španjolsku ponovno trijumfirati. Unatoč snažnom suparniku, to ćemo pokušati učiniti – rekao je španjolski U-17 izbornik Santi Denia za službene stranice HNS-a.

– Za finale se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu, no radi se o šestoj utakmici u samo dva tjedna te ujedno o finalu kao najvećem ispitu. Poštujemo španjolske kvalitete, ali imat ćemo plan biti spremni provesti ga u djelo – kazao je engleski izbornik Steve Cooper.

Ne propustite: