EUROPSKI TJEDAN KRETANJA Učenici s teškoćama u razvoju iz Đurđevca pridružili su se zdravim aktivnostima

"I dalje ćemo se truditi slijediti slogan Europskog tjedna mobilnosti i kretanjem unapređivati svoje zdravlje", poručili su učenici, a s njima su se složile i učiteljice.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Europski tjedan mobilnosti obilježava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ovom inicijativom nastoji se poticati male i velike gradove i građane na korištenje alternativnih načina prijevoza i kretanja.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je “Krećite se s nama”, a cilj je poticanje  na aktivni način kretanja te kombiniranje hodanja i biciklizma koji za ljudsko zdravlje i okoliš imaju mnoge prednosti. Učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju iz Đurđevca  prikuljučili su se obilježavanju Europskog tjedna kretanja. Iskoristili su zadnje trzaje ljeta i lijepog vremena i prošetali gradom, a usput su obišli novouređenu Osnovnu školu Đurđevac.

“I dalje ćemo se truditi slijediti slogan Europskog tjedna mobilnosti i kretanjem unapređivati svoje zdravlje”, poručili su učenici, a s njima su se složile i učiteljice, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: